Lassi ammattimuusikkona

Armeijan jälkeen pääsin heti Robinin taustabändiin (se käsillä seisova..)

LEVYTUOTTAJAT OY, ROBIN/ SUUREN IKÄLUOKAN LAPSI (1983) | Flamingo music ja  Levytuottajat tuotantoineen
Robin / Esa Simonen

ja pian bändi siirtyi Johnny Leabkindin taustalle. Tässä vaiheessa kokoonpano oli Kari Halonen kitara, Kauko Hellsten basso ja tuuba, Jakke Jähi trumpetti, Matti Räsänen urut.

Johnny Liebkind

Loppuvuonna 72 alettiin säestää Lea Lavenia. Lean bändin aikana kokoonpano vaihteli melko useasti, enkä edes ihan kaikkia enää muistakaan. Kari Tapio liittyi joukkoon myöhemmin. Tästä alkoi varsinaisesti mun ammattimuusikon ura, eli sen jälkeen en ole ”rehellistä työtä” tehnyt.

Lea Laven

Kari Tapio


Arto Sotavallan bändissä aloitin vuonna 1974 ja siinä pysyin noin 2 vuotta. Kokoonpano: Arto Sotavalta laulu ja kitara, Tomma Kniff kitara ja laulu, Hannu Helkiö basso ja laulu, Poikolainen (koko nimeä en muista, kaikki kutsuivat vaan Poikolaiseksi) saksofoni, Raimo ”Papa” Korhonen trumpetti ja laulu.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on arto-sotavalta-1.jpg
Arto Sotavalta

Poikolaisen tilalle tuli myöhemmin Jouko Haapa-aho. Bändin nimi oli Arto Sotavalta & Häkäpönttö, ja tällä porukalla äänitettiin myös live levy siihen aikaan suositussa Alibi-ravintolassa Helsingissä kevättalvella 1975. Samana vuonna tapasin Minnan, jonka kanssa menin naimisiin vuonna 1977. Mikko Ville syntyi kesällä 1979. Avioliittomme kariutui kuitenkin vuonna 1982, ja Ville ja Minna muuttivat Jyväskylän lähelle Keskisuomeen.

Tomma Kniff jäi pois bändistä 1975, ja tilalle mestari Janne Louhivuori!

Janne Louhivuori

Kesän 1975 kiertueella saksofonia soitti Teemu Salminen.

Teemu Salminen - Jazz Finland
Teemu Salminen


Seuraavaksi minut pyydettiin Lea Lavenin ja Kari Tapion bändiin, jossa soittivat; Randy Korlin kosketinsoittimia, ja Leo Luoto bassoa.

Randy Korlin
Leo Luoto
Luxus bändin keikka-asu Kuva: Mikko Marttila

Lea & Luxus

Molemmat olivat myös erinomaisia laulajia, ja minäkin sain ryhtyä laulamaan stemmoja. Jossain vaiheessa Kari jäi pois kokoonpanosta. Lean kanssa tehtiin paljon lava- ja ravintolakeikkoja. Leo Luoto jäi pois bändistä, ja basistiksi tuli Pekka Hartonen.

Pekka Hartonen

Elettiin vuotta 1977 ja bändin nimi oli Luxus Band. Paljon säestettiin eri artisteja, eli lähes kaikki tuon ajan laulajat ovat tuttuja. Lea Lavenkin kävi varsin usein meillä vierailevana solistina.
Pekka oli vuosia aiemmin ollut pitkän pätkän bändissä, jossa kitaraa soitti nuori lahjakas Juha Björninen. Kun meille tarjottiin kahden viikon keikkaa silloiseen Helsingin ykkös menomestaan, ravintola Josafatiin, ei trio ravintolapäällikölle riittänyt, vaan hän halusi ehdottomasti bändiä vahvistettavan kitaristilla. Pekka soitti Juhalle, ja onneksemme tuo ajanjakso hänelle sopi. Parit harjoitukset pidettiin, ja niin oli uusi päivän hiteistä koostuva ohjelmisto valmis. Soittaminen Juhan kanssa on ollut koko rumpalin urani huikein kokemus!

Kitaravirtuoosi Juha Björninen

Myöhemminkin tarvitsimme usein neljättä muusikkoa esim. Kari Tapion kiertueelle ja show-ohjelmien säestämiseen. Juha oli studiotöissään kiireinen, eikä hänellä ollut mahdollisuutta irrottautua kiertueille. Olimme vuosia aikaisemmin tutustuneet nuoreen kitaristiin Vesa Anttilaan, ja pyysimme häntä vahvistuksesksi. Vesa oli kehittynyt loistavaksi kitaristiksi, ja mikä upeinta mikä tahansa tyylilaji oli hallussa. Vesa on edelleen yksi Suomen huippuja!

Vesa Anttila