Marraskuun aurinko

Marraskuun viimeisenä päivänä Toscanan aurinko helli meitä viileän yön jälkeen. Val di Chianan laakson pohjalla mentiin yöllä jo niukasti nollan alapuolelle. Päivä oli tyyni, ja taivas täysin pilvetön, loistava ulkoilukeli. Niin oli lämmintä auringossa, että hetken istuin kodin terassilla ilman paitaa! Heti kun pieni tuulenvire heräsi, oli toki laitettava vaatetta päälle.

Foianosta Cortonan suuntaan

Tällaisia ”talvipäiviä” on onneksi melkoisen usein täällä. Muistan erityisesti erään Tapaninpäivän muutaman vuoden takaa. Foiano ja Pozzo olivat sakeaan hernerokkasumuun verhoutuneina, eikä ollut pienintä viitettäkään sumun hälvenemisestä. Suomalainen lomalainen oli perheineen lähtenyt sumusta piittaamatta retkelle Cortonan kaupunkiin 22 kilometrin päähän, ja sieltä soittivat, että heti tänne, täällä on kesä.

Val di Chianan laakso Cortonasta hyvin laimeassa usvassa kesällä 2018 Kuva: Erik Uddström

Puolen tunnin kuluttua nousimme Heli tyttären kanssa laakson pohjalta sumun seasta häikäisevään auringonpaisteeseen. Lounastimme ulkona kuumassa auringossa, ja ihailimme Val di Chianan laaksoa, joka Cortonan korkeudesta näytti lumeen hukkuneelta!

Viime lauantaina 28.11. mulla oli ensimmäinen on-line keikka. Olin mukana viiden pariskunnan perinteisessä Pikkujoulussa, kaikki turvallisesti omissa kodeissaan

Jarno Hätinen kirjoitti Karjalaiseen artikkelin mun levyn julkaisun aikoihin. Kuva: Erik Uddström

Tämä porukka on kesäisin vieraillut useasti Toscanassa, ja olen pari kertaa ollut heille esiintymässä lomahuvilalla. Tänä vuonna kun eivät pystyneet Pikkujoulua yhdessä viettämään, tilaaja päätti järjestää ystävilleen yllätyksen: Sovittuna aikana Zoomin välityksellä liityin mukaan illanviettoon, ja niin riemukas ja lämminhenkinen ilta pääsi vauhtiin.  Alun perin oli sovittu noin tunnin keikasta, mutta kun lopetin viimein laulamisen ja jutustelun, niin olikin lähes kaksi ja puoli tuntia vierähtänyt. Arvatkaa vaan oliko hyvä mieli minulla!

Tällaisia keikkoja teen kovin mielelläni, eli ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Mahtavaa Joulun odotusta kaikille, ja pysykää terveinä!

Alla olevaan ”Vastaa” kohtaan voit kirjoittaa kommentteja ja ehdotuksia.

Yksi ajatus artikkelista “Marraskuun aurinko”

  1. Mahtavaa Lassi! Hienoa työtä teet. Iloista joulun odotusta myös sinulle! Stay safe! Hope to see you soon again, Liisa & Jakke 👍😍🍀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s